Chess Train – Dag 3

Vanuit Cesky Krumlov ging de trein verder naar Brno. Het leuke aan de chess train is dat alle wagons zijn vernoemd naar oud-wereldkampioenen. De wagon met borden 1-10 is vernoemd naar Euwe.

Bram voelt zich er wel thuis, en nam het op tegen FM Lumir Mrazek (2315). In de opening werd de FM op achterstand gezet, maar Bram deelde de nekslag niet uit, offerde een pion maar de FM nam het spel over. In het complexe eindspel leek Bram terug te komen, maar helaas won Mrazek toch. Derk verloor van Sebastian Finsterwalder (2163), en Norbert noteerde de eerste rondescore  tegen Michal Spacek (2012). In 15 zetten werden de handjes geschud en konden we weer naar de restauratiewagen. Gerard won van Patrick Priser (1885) en Mike versloeg Walter Anema (1923). Petra speelde remise tegen Johann Linzer (1400).

Ronde 6 scoorde Bram een punt tegen een GM (1975) en verloor Gerard van een sterke speler uit Tilburg (2220). Norbert kreeg weer iemand die zich met een rating van 1000 in de underdogrol wilde manouvreren (John Wood). Nadat Norbert een pion had weggeblunderd bleef het zettentempo van de tegenstander dermate traag dat het wachten was op blunders in tijdnood. De blunder kwam dan ook, en tijdens het zoeken naar een oplossing viel de vlag. Derk won van Adrian Unterluggauer (1738) en Petra won van Jan Ducek (1000).

Bram wint in ronde 7 van de Fransman Laurant Linnemer (2121) die in de analyse alle verliezende varianten wil zien. Norbert verliest van Manfred Herbold (2053) vanuit de opening. Mike wint van Nicolas Laftsidis (1937) en Derk verliest van Peewee van Voorthuijsen (2129). Gerard wint van onze Franse vriend Gregory Lux (2075) en Petra speelde tegen Pavel Rychtecky (1593).

Brno is niet echt interessant, maar het eten smaakte goed. Verder won het Nederlands voetbalelftal met 2-1 van Wit-Rusland.
Daarom maar even de tussenstand na 7 ronden:
Bram van den Berg 5.5/7
Gerard Milort 4.5/7
Norbert Harmanus 4/7
Mike Hoogland 4/7
Derk Dekker 3.5/7
Petra Boonman 2.5/7