KNSB DD2 – Schaakhuis 1 4.5-3.5

We worden welkom geheten met een verhaaltje dat de beste man al 150 jaar is ofzo en dat er overal in het gebouw toiletten zijn. Je zou haast denken dat het een soort escaperoom is. Goed verhaal, lekker kort. Door 3 man overigens. We snapten er niks van. De hele dag niet. Want met een ratingverschil van 150 punten per bord zou je toch moeten kunnen winnen van de nr laatst.

De teamleider was non-playing, wegens gebrek aan ruggegraat. Had dan wel gezorgd voor een maaltijd na afloop en een trainer voor de analyse. Dan het verloop van de dag. Jan krijgt het voor elkaar om in de opening wit vast te zetten met een pion op e3. Marco en Gerard pakken een pion, en Harold raakt er een kwijt tegen de jongste tegenstander. Niet eens tegen een 60+ er, maar echt tegen iemand die nog maar net zonder zijwieltjes fietst. Bram lijkt gewoon zijn boek te lezen met 20 minuten meer op de klok. Nog weinig aan de hand.

Marco geeft zijn gewonnen pion terug om de stelling statisch te maken. Helaas blijft er geen voordeel meer over, en eindigt het in remise. Mike speelt rustig tegen geïsoleerde pionnen. Harold verliest helaas regelmatig. Bram staat af en toe 1 dan weer 2 pionnen achter, maar zijn tegenstander is in zware tijdnood. In de afwikkeling naar een leger bord weet Bram zijn tegenstander te trucen met een dubbele aanval: stuk of mat. Jan verliest een kwaliteit en gaat all-in op de koning. Helaas verdedigt zijn tegenstander koel, en blijft er niks over. Gerard eindigt in een pionneneindspel met ongelijke lopers, maar 2 pionnen minder. Dit bljkt niet houdbaar. Derk heeft zijn tegenstander klem. Er zijn vele mogelijkheden om voordeel te pakken, maar zijn tegenstander weet ook niet wat te doen met het ruimtegebrek. Als alle stukken van Derk optimaal staan wordt de vijandelijke koning te zwaar belegerd. Mooie overwinning. Hans stond een pion achter, maar krijgt een vrijpion op e2. Happel probeert zijn stukken te reorganiseren, maar gaat dodelijk in de fout. Mike heeft helaas een stuk ingeleverd, vecht nog voor remise, maar zijn tegenstander speelt het beheerst uit. We verdienden het vandaag helaas niet om te winnen. Ook geen boek als prijs voor beste verliespartij. Niks. Zonder toetje naar bed.

Het diner bij de teamleider smaakt prima. Zelfs Vera (één van de vele dochters van Derk) komt gezellig mee eten en vindt nog iets leuks in de spelletjeskast. Jop ziet ondanks de nederlaag nog ruimte voor verbetering. De overige uitslagen zijn gunstig voor het Schaakhuis. DSC 2 verliest van Promotie, en daarmee is Schaakhuis veilig. DSC 2 mag de laatste ronde met De Amstel uitvechten wie er degradeert met DD 2. Dit is mijn verslag, en daar moet u het mee doen.