HSB beker Scheve toren – Schaakhuis

wedstrijdverslag

Na enige moeite om een team bij elkaar te krijgen mochten we met 4 man naar Pijnacker gaan. Say Wing nam Paul en mij mee en Hans ging vanuit Rotterdam. Hans en Paul wilden met wit spelen, toevallig viel de loting ook zo uit, Say wing en ik moesten het met zwart proberen.

Hans stond met wit goed (diagram 1) maar moest toch het punt delen. Say wing leek gelijk te staan met zwart (diagram 2) maar verloor zijn witte loper en al zijn zwarte pionnen en moest opgeven.

Ik moest zelf in een slechte stelling (diagram3) proberen er wat van te maken, maar wonderwel kwam ik in een gewonnen eindspel uit alleen ik koos een verkeerd plan waardoor het alsnog remise werd (diagram 4).

Als laatste was Paul bezig in een stelling waarbij hij iets beter stond, maar in de tijdnoodfase leverde hij zonder compensatie zijn dame in dus geen gelijk spel.

Voor ons is het bekeren nu afgelopen maar het was wel spannend.