KNSB Schaakhuis 2 – DSC 4

Op een mooie oktoberdag mochten we op de thuislocatie spelen tegen een team uit Delft. Het ging aanvankelijk voorspoedig, alleen ik miste Paul nog na een kwartier en zette een reservespeler in, Anders. 2 minuten later kwam Paul alsnog maar hij mocht het team supporteren. Tegenstander van Per kwam niet opdagen, dus wij hadden al een punt. Helaas moest Anders op bord 2 invallen en zijn tegenstander was iets te sterk voor hem en dat trok de stand weer gelijk. Quinten mocht aantreden op bord 5 maar ook zijn tegenstander was te sterk, en hij verloor, gelukkig wist Kanako de stand weer gelijk te trekken. Ik had zelf een moeilijke partij met wit en maakte een fout in het centrum, maar ik wist op een Houdini-achtige wijze remise te maken.

Wit aan zet en slaat met de toren op g6, eeuwig schaak.

Ruud had een goed stelling maar de dreiging van mat in 1 kon hij niet handelen en verloor de partij, daarna maakte Evert in een stelling waar hij een stuk achter stond maar genoeg pionnen had om remise te maken tegen een 80-jarige speler. Evert heeft zwart en wit is aan zet.

Nu was alle druk op Rijnko om de stand gelijk te houden met de zwarte stukken, en jawel hij wist een gewonnen slotstand te creeën.

Zwart aan zet en wint na T h4.

Voor mij persoonlijk is het een gelukkige uitslag, ik ben lid van beide clubs, met dank aan Rien Tuk voor zijn optreden als wedstrijdleider. Hopelijk hebben we volgende keer Paul erbij.