Schaakmat Westland – Schaakhuis 6-2

Het was een enerverende wedstrijd in een regenachtig Naaldwijk waarbij ik samen met mede Rotterdammer Murdoch heen gesjeest ben, ik heb niet veel meegekregen van de andere partijen behalve dat de resultaten een beetje tegen vielen. We hadden best een goede opstelling op de hoge borden, Bram, Jan. Ik had bewust gekozen voor bord 3 omdat ik een rustige partij wilde, dat leek het ook te worden want mijn tegenstander was niet aanwezig. Maar schijn bedriegt want IM Jan Willem de Jong trad plots aan op bord 3. Initieel leek mijn Italiaanse experiment postioneel niet goed uit te pakken maar qua tijd wel aangezien mijn tegenstander uitgebreid de tijd nam om mijn ongebruikelijke variant te doorgronden. In het paard-pion eindspel stond ik beter alleen heb ik dit helaas niet tot winst weten om te zetten. Toch mooi een halfje. Zie ook het verslag van de tegenstanders: https://www.westlandschaakt.nl/index.php/wsc-2/652