Schaakhuis 1 wint in Alphen

De voorbereiding liep niet fantastisch met 2 man verhinderd en 1 twijfelgeval. Gelukkig was Paul beschikbaar als invaller. In de deuropening bood teamleider Norbert bord 8 aan, ook al had Paul in de HSB op maandag een hele verdienstelijke remise gescoord tegen de sterke Buzing (2114) van DSC. De heenreis verliep ondanks een zinloze blokkade van de A12 probleemloos. Via de Binckhorst kom je ook gewoon op de snelweg.

Op bord 1 deed Mike zijn werk als kopman. Hij won in de aanval. Marco verloor op bord 3 van de kopman van ASC. Het leek lang in orde, maar wat open ruimtes werden door van der Laan benut. Paul had ondertussen verloren. Derk en Harold wonnen, maar daar heb ik niet veel van gezien. Daarmee was de tussenstand 2-3 voor ons, en leek het de goede kant op te gaan, want de overige 3 borden leken goed te staan. Ook Jan won, in een eindspel met een kwaliteit meer. Met 6 uit 7 heeft hij inmiddels een mooie TPR van 2313! De tegenstander van Norbert speelde een gevaarlijk stukoffer, wat aangenomen moest worden. Een paar zetten later moest het stuk worden teruggegeven om de aanval te neutraliseren. De partij bleef in evenwicht en werd in een eindspel van T+L vs T+P tot remise besloten. Hans scoorde het laatste punt, door een gewonnen toreneindspel binnen te halen. Zo kwam er een ruime 2.5-5-5 overwinning op het scorebord. Zowel de match als bordpunten zijn belangrijk gezien de stand in onze poule. Na afloop smaakte het eten bij restaurant bij Hen uitstekend!

Harmanus, de grootste familie van Schaakhuis! 🙂