Schaakmat Westl. 2 – Schaakhuis 2 4 – 4

We kwamen compleet en al, behalve onze teamcaptain René Weerts, aan in Naaldwijk. Gelukkig was Norbert bereid om 3 van ons met de auto erheen te brengen.

Nadeem verving onze kopman Raymond en deed dit met verve! In plaats van de tegenstander naar de keel te vliegen, liet hij Dhr. Duyvestein vaker het werk doen en werd het middenspel extreem ingewikkeld….dit was duidelijk in het voordeel van Nadeem’s spel en kon hij een vrijpion creëren. Een kwaliteitsoffer deed de stelling van Leo ook geen goed en Nadeem kwam verder niet meer in de problemen.
Bij een 0-0 stand stonden we virtueel 3-1 achter want zowel Harold op bord 1, Rijnko op bord 2 en Paul op bord 8 stonden inmiddels erg slecht. Ikzelf stond met een Caro Cann op bord 3 met een mini plusje, maar met een flinke remisemarge.
Reggy op bord 4 stond ook gelijk maar wel tegen 2150 ELO…Dit moest ook nog bezien worden of hier een resultaat zou komen.
Op bord 5 stond Bilal iets minder nadat hij met initiatiefrijk spel toch een zwakke pionnenstructuur had overgehouden, maar ook met een redelijke remisemarge. Jean kwam best goed uit de opening in een fransman. Echter gingen op dit bord als eerste de stukken in het doosje en helaas niet in ons voordeel. 1-0 voor WSC dus. Op dit moment waren onze kansen zeer slecht te noemen dus gingen alle Schaakhuizers nu echt op winst spelen en sloegen de remise aanboden af.

Nadeem kwam niet meer in de problemen en nadat hij had gepromoveerd, gaf Leo de partij op. 1-1….

Reggy forceerde de remise door een mooie truc waardoor de stelling te droog werd om nog door te spelen. 1,5-1,5…..

maar Harold stond inmiddels straal verloren en Rijnko was zijn compenstaie voor de pion achter ook wel een beetje kwijt. Ook Paul stond inmiddels straal verloren op tegen Dhr t’ Hart . Hier viel de volgende uitslag te noteren 2,5-1,5…

De overige partijen kwamen in tijdnood….op bord 3 deed mijn tegenstander eindelijk een aantal mindere voortzettingen en kwam verloren te staan. Nadat ik een stuk ging winnen gaf Dhr. Dekker op en stond het 2,5-2,5…

Bilal zijn stelling was ook droog geworden en sprak remise af mer Dhr. Van Lom….3-3….

Harold had al 20 zetten gedaan in zijn laatste 30 seconden met increment en stond nog steeds een stuk achter dus Rijnko wist wat hem te doen stond….de teamleider van WSC had de tegenstander van Rijnko nog geïnstrueerd om remise aan te bieden, maar dit was uiteraard tevergeefs… Harold verloor even later helaas 4-3….

Rijnko’s partij werd steeds ingewikkelder en zijn tegenstander Dhr. Vreugdenhil kwam in zware tijdnood…geen gunstige combinatie voor hem in dit geval….Er volgde een kwaliteitsoffer en pardoes stond Rijnko in een straal gewonnen stelling met 2 verbonden vrijpionnen tegen een kwaliteit…Gelukkig sleepte hij het punt binnen en waar het tijdens de gehele wedstrijd totaal niet naar uit had gezien, werd het toch nog 4-4…

Wij kunnen tevreden zijn met dit resultaat en hebben hoop voor de volgende match thuis tegen SHTV2

(David Jonkman)

Verslag Schaakmat Westland