H.Ooievaar 2 – Schaakhuis 4 4 – 4

Wedstrijdverslag Haeghe Ooievaar 2- Schaakhuis 4 van uw teamleider:

Afgelopen woensdagavond 27 september mocht ons 4de aantreden in de uitwedstrijd tegen Haeghe Ooievaar 2 in klasse 2a.

Het viel in de voorbereiding op deze wedstrijd niet mee om het team compleet te krijgen, omdat er een flink aantal uitvallers waren en leden die op het laatste moment afzegde of moeilijk bereikbaar waren. Maar dat schijnt er een beetje bij te horen, bij deze bijzondere club… De afgelopen jaren had ik dat al ervaren als teamleider van het 3de.

We speelden in een soort van Buurtcentrum, waar tijdens onze wedstrijd doodleuk eén of andere buurtvergadering was georganiseerd in een ander zaaltje , waar hardop met microfoon werd gesproken.. Nogal storend, en niet aan te bevelen voor een serieuze Schaakwedstrijd…

We kwamen al snel met 2-0 achter te staan. Maurits op bord 5 gaf voor de wedstrijd al aan dat hij erg vermoeid was; dit bleek ook wel uit z’n partij want hij verloor al gauw het nodige materiaal en gaf op; 0-1 Ruud was wat te laat (zijn klok liep al 20 minuten toen hij binnenkwam), en was daardoor wat zenuwachtig aan z’n partij begonnen zei hij, ook gaf hij aan last te hebben van het ”buurtcomité” in de andere zaal. Ook Ruud op bord 7 gaf net als Maurits hout kado en gaf spoedig op: 0-2. Erik Orie (bord 6), ons kersverse nieuwe lid, maakte een prima debuut. Hij speelde zelfverzekerd en won overtuigend, met een paar leuke tactics en had een aardig matje als slagroom op de taart :1-2. Ondertussen vroeg Boy op bord 2 of hij remise kon aannemen, maar gezien de tussen stand en ook z’n stelling , zei ik doorspelen voor winst. Rob op bord 8 speelde een uitstekende en solide partij tegen de alom bekende en altijd lastige en praatgrage Jan v/d Meer , wie kent hem niet onderhand! Rob kwam langzaamaan beter te staan in de partij en won een pion en kwam in een eindspel terecht van 4 pionnen+toren tegen 3 P+T. Zoals bekend is bij Jan v/d Meer gaat hij , wanneer hij slechter staat in de stelling, vaak tegen z’n tegenstander praten tijdens de partij , dat deed hij nu ook, en tevens bood hij meerdere malen remise aan. Rob weigerde dit uiteraard gezien de tussenstand en ook natuurlijk vanwege z’n stelling. Rob speelde gedecideerd en stoïcijns door en won : 2-2. En dit toch tegen een tegenstander met zo’n 230 ratingpunten meer. Hulde voor Rob! Evert (bord 4) speelde een prima partij en had een aardige aanval opgezet op de koningsvleugel van zijn opponent W. de Groot en leek te gaan winnen. Maar door alle consternatie van een onregelementaire zet (ook vergat hij tijd te claimen) van z’n tegenstander maakte Evert daarna een fout en verloor z’n toren en de partij: 2-3 Erg lullig voor Evert , want hij had z’n partij zo mooi en geduldig opgebouwd. Hij had meer verdiend. Boy op bord 2 had inmiddels een vrijwel gewonnen stelling maar had niet veel tijd meer over, maar speelde het koelbloedig uit: 3-3. Patrick op bord 1 stond vrijwel de gehele partij ietsje beter tegen van Nierop, en het leek erop dat het remise zou worden.. Helaas maakte Patrick in het eindspel een foutje en verloor: 3-4. Ondergetekende moest in de laatste partij van de avond, tegen Eric van Breugel, een nederlaag voor het team zien af te wenden: In het eindspel met wederzijdse tijdnood, zat er nog een leuk trucje in de stelling, waardoor ik een paard won, en de partij : 4-4.

Zie link voor de detailuitslag van deze wedstrijd : http://www.haagseschaakbond.nl/…/Season…/CompetitionId,157/…

Volgende wedstrijd van ons 4de is op maandag 23 oktober :
Schaakhuis 4 – DD 6. Komt dat zien allen in ons ó zo gezellige schaakcafé! 😎

Vriendelijke Schaakgroet,

Dimitri Karagantcheff