Schaakhuis verliest nipt van CSV in de beker

De bekerwedstrijd tegen CSV ging helaas met 2.5-1.5 verloren.

In verband met het PK HSB was het lastig om 4 spelers te vinden, maar uiteindelijk waren we toch compleet. Norbert lootte wit op bord 1 en 3 als teamleider. Het sterke CSV was niet op volledige sterkte (zonder Leon Koster 2285 en Lui 2069), maar wel met hun nrs. 2,3 en 5 van de ratinglijst.

Norbert (3) speelde met wit tegen Trimp, en miste in het middenspel een mogelijkheid op meer voordeel omdat het een stuk leek te verliezen. Leek, want dit zou zwart gewoon een pion hebben gekost zonder compensatie waarbij wit ook nog eens het loperpaar zou hebben in een open stelling. Norbert stond een pion achter, maar wikkelde af naar een dubbel toreneindspel met zwakke zwarte pionnen. [0.5-0.5].

Hans (2) noteerde de volgende uitslag. Na een sterk gespeelde partij ging hij in het eindspel voor de volle winst met een sterk paard tegen een loper. Deze winstpoging leverde echter een 0 op. Blijven staan had gewoon een remise, en dus snelschaken opgeleverd [1.5-0.5].

David (4) stond de hele avond aangekrant en verloor in tijdnood zijn dame. [2.5-0.5] Daarmee had CSV de wedstrijd gewonnen. De strijd was echter nog niet voorbij

FM Tabak was Raymond (1) aan het testen in tijdnood. Liem gebruikt dagelijks tabak als ontspanning, en zo ging het nu ook. “The Shark” bleef koelbloedig en zette gewoon zijn stukken beter neer. Toen Tabak verkeerd afwikkelde hapte Sharkie een pion van het bord en speelde het lopereindspel netjes naar winst. [2.5-1.5]

Goed gestreden, en er had absoluut meer in gezeten.

Norbert Harmanus